Concentratie en bewustzijn. Het is 25 oktober 1449 – een nieuwe dag.

De Lieve Vrouwe Broederschap van 's-Hertogenbosch

Birgittijnen

Wat doet een mens zoal op een dag? Zojuist stootte ik op mijn bureau een vol glas melk om. Concentratie, volledige onderdompeling in mijn denkwereld, dat is wat mijn werk nodig heeft, met mijn blik gefocust op een boek van 492 pagina’s voor mij. Op de ene bladzijde, waar ik nu al een groot deel van de avond mee bezig ben.

Het boek ligt half opgericht op een houten leesplank. Mooi ambachtelijk werk, zo’n licht beukenhouten staander. Oogafstand veertig centimeter. Want luister, de spullen moeten wel goed voor mekaar zijn als ik werk. Ergens links van mij staat dat glas melk nu al een half uur te wachten. Ik maak een grijpbeweging. zonder op te kijken. Ravage.

Dank zij die plank is op mijn pagina 280/281 geen melk gemorst. De melk vloeit van de tafel naar de ruimte onder mijn linker MAC-scherm. Over de Volkskrant, die daar ligt omdat…

View original post 1.737 woorden meer

Een reactie op “Concentratie en bewustzijn. Het is 25 oktober 1449 – een nieuwe dag.

  1. Best Ad,

    Een mooi artikel. Als je in de vroege bronnen in dat prachtige boek onbekende vroege De Borde/Boerde meldingen tegenkomt houd ik me aanbevolen. Een link leggen tussen de eerste Herman de Borde en de eerdere Willelmus de Borde in de aktes over Vught en Breda is wens die ik nog steeds koester!

    Groet, Arno

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.