Kleine Geschiedenis van de Lage Landen

Stella is op bezoek. Kleindochter. Vijf jaar. Nu ik mijn bureau opruim zie ik die tekening terug. Gemaakt bij de piano, waar ze in het voorbijgaan altijd even op rammelt. Er staat een notenblad open. Rhapsodie? Zij weet dat er een pad loopt van een bibliotheekboek en voorlezen. Maar hier helpt voorlezen niet. Alleen voorspelen. Het resultaat zint haar niet erg. We doorstaan weer even wat gerammel, dan is het stil. Stella! Zij vertoont zich, met een tekening. Wat heeft ze gemaakt. Noten heeft ze gemaakt. Muziek. De jeugdige componist kijkt tevreden. Ze zoekt nog een geschikt pianist. En ik besef. Opa maakt geen kans. De mensheid van het nieuwe millennium is nu aan zet.

stella-compositie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.