Bossche Knarren, eerste couplet: Stamvader Wouter Tolinc (1040-1100)

Met het grootste voorbehoud, zeker wat de drie oudste generaties betreft, zal ik in deze voorpublicatie proberen verantwoording af te leggen van mijn pogen een Teulings stamboom te publiceren, die begint met een Wouter Tolinc als stamvader, en tenslotte uitkomt bij mijzelf als probant, met mijn naaste familieleden. De noeste arbeid van een vlijtige geest.

Aan de mogelijke stamvader Wouter Tolinc, alias Wellen, zouden drie zonen kunnen worden toegewezen: een Dirk (Theodericus Tolinc), een Gozewijn (Goessen Tolinc), en een Hendrik (Henricus Tolinc). Aan elk van hen kunnen dan enkele generaties worden toegevoegd, maar bij Henricus (Generatie XXVII) gaan in rechte lijn opweg naar een reeks van nazaten die die dan reikt tot het bittere eind, mijzelf als probandus, alias de auteur van dit werkstuk. Er zijn dus nog 26 generaties te gaan.

Mijn toelichting is voorlopig uiterst summier. Aanvullingen volgen later, met verloop van tijd, en, zoals dat heet, naar bevind van zaken. Mijn laatste aanvulling zal bestaan uit een toevoeging van het bronnenmateriaal waarover ik heb kunnen beschikken.

Maar eerst maar eens die ordening, waarvoor ik inmiddels een transparante vorm denk te hebben gevonden.

Aux armes, citoyens,
Formez vos bataillons.
Marchons! Marchons!
Qu’un sang impur
Abreuve nos sillons

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.